Temat: [Mondeo 2014- ] Buczenie po wylaczeniu silnika
View Single Post
Stary 16-05-2022, 08:45   #1
tomkrawiec
ford::advanced

Imię: Tomek
Model: Ford Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2017
Domyślnie Buczenie po wylaczeniu silnika

Witam,

Mniej wiecej 2 tygodnie temu zostaly wymienione uszczelnienia w pompie CR w moim aucie. Od tego czasu pojawil sie taki problem, ze po wylaczeniu silnika (nie ma znaczenia jak dlugo silnik pracowal !!!) - pojawia sie buczenie, ktore na 99% jest jakim samym buczeniem jak po wlaczeniu samego zaplonu
kiedy auto wyrownuje cisnienie w ukladzie paliwowym (posluchajcie zalaczonych plikow mp3.. 1: silnik pracuje, potem buczenie po wylaczeniu - zignorujcie glosny trzask, to tylko jakies zaklucenie w nagraniu, 2: wlaczony sam zaplon - takie samo buczenie)). Jakies pomysly co z tym z zrobic ? A moze tak powinno byc ? W przyszlym tygodniu mam dluzszy wyjazd (ponad 2 tys km) i nie wiem czy mam cos naprawiac czy nie ? Moze moglby ktos wlaczyc swoje auto (2.0 TDCI) i sprawdzic jak to jest ? Dzieki z gory !

ps. Auto odpala normalnie, bez wstrzasow, praktycznie na dotyk a podczas jazdy zachowuje sie tak jak powinno, silnik pracuje rowno, dobrze przyspiesza, nic nie smierdzi, nic nie dymi.....

ps2. Pliki dzwiekowe sa spakowane zip-em bo mp3 wgrac sie nie da, byly nagrywane telefonem wiec prosze podkrecic glosnosc zeby slyszec o co chodzi
Załączone Pliki
Typ Pliku: zip Silnik1.zip (85.7 KB, 4 wyświetleń)
Typ Pliku: zip Silnik2.zip (75.3 KB, 3 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez tomkrawiec ; 16-05-2022 o 12:31
tomkrawiec jest offline   Odpowiedź z Cytatem