Odp: Jak skasowac powiadomienie w liczniku o wymianie oleju w silniku
Ustaliłem parę rzeczy , również dzięki temu forum.
1. leszcz pisze , że trzeba zrobić update softu licznika .Użytkownicy forum w innych podobnych tematach to potwierdzają , ale czy to update załatwia temat raz na zawsze i po kolejnej wymianie oleju kasowanie zadziała .
Dziwi mnie jedno - dlaczego w ogóle to update trzeba robić ? Fabryka zamontowała nie do końca kompatybilny licznik ?
2. Można skasować tą inspekcję w inny sposób , wiem to na pewno .
Jestem drugim właścicielem tego auta , więc oczywiście zapytałem pierwszego jak sobie z tym radził . Odpowiedział ,że jeździł z komunikatem o wymianie .
Cóż auto kupiłem bez komunikatu , ale od handlarza . CZYLI MECHANIK HANDLARZA OGARNOŁ TEMAT .(Chyba , że update działa jednorazowo) Niestety handlarz pomóc nie chce , nie wiem mechanik pracuje na czarno albo coś ,kontakt niedostępny.
3.Teraz najlepsze . . . Po kupnie auta od razu wymieniłem olej ale procentów zmienić nie potrafiłem . Bardzo się kiedyś zdziwiłem gdy zobaczyłem 100 %.
Przypadkiem wykasowałem tę inspekcję , ale jak ???Robiłem wtedy parę rzeczy forscanem w zasadzie sprawdzałem kod błędu bo zapaliła się żółta lampka .Próbowałem powtórzyć wszystkie czynności ale nic .
Reasumując , sposób jest , ALE JAKI ???
|