View Single Post
Stary 21-05-2022, 21:56   #46
YaroFocus
ford::beginner

Imię: Jarek
Model: Focus III Kombi
Silnik: 1.6 TDCI 115 KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: podniesienie obrotów przy włączonej klimatyzacji

Cytat:
Napisał Michal07 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale mówisz u ciebie wymiana przepływki załatwiła sprawę?
Przejechałem na nowym przepływomierzu około 1000 km.

Odpala elegancko, pracuje równo, po włączeniu klimy nic się nie dzieje, nie trzęsie na jałowym, według subiektywnego odczucia lepiej się zbiera.
I to co zauważyłem już wcześniej, zaraz po wymianie, nie ma charakterystycznego przyduszenia, tzn. jak hamowałem silnikiem przy niskiej prędkości, wrzucałem np. 2 bieg i przyspieszałem, to lubił się "zastanowić" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .
Teraz tego nie ma. Generalnie jest lepiej.

Natomiast zastanawiają mnie wskazania temperatury zewnętrznej.
Gdy zmieniłem przepływomierz już ANI RAZU nie powróciły temperatury minusowe, czy lekko powyżej zera, ani wysokie typu 30 i więcej.
Po odpaleniu po nocy pokazuje mocno zaniżoną temperaturę typu 8-12 stopni i po dłuższej jeździe oraz po kilku odpaleniach auta w ciągu dnia temperatura jest zgodna z tym co jest na zewnątrz (+ - 2 stopnie). Uważam, że jednak termometr w przepływomierzu ma wpływ na to co pokazuje nam wyświetlacz.

Natomiast klima, mimo że manualna, również jest mocno skorelowana z podawaną temperaturą i mocniej mi chłodzi im wyższe jest wskazanie na wyświetlaczu.

Czy może ktoś to potwierdzić?
YaroFocus jest offline   Odpowiedź z Cytatem