Temat: [Focus 2011-2014] Woda we wnęce na koło zapasowe
View Single Post
Stary 25-05-2022, 21:43   #274
mrspockpl
ford::amateur

Model: Ford Focus mk3
Silnik: 1.6 ecoboost
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Woda we wnęce na koło zapasowe

Cytat:
Napisał Massimuss Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wynik mojej walki jest następujący. Wąż ogrodowy i polewanie - bardzo szybko dało się zuważyć obfity wyciek. Wcześniej oczywiście zdemontowałem boczki w bagażniku i odchyliłem podsufitkę. Woda do środka u mnie dostaje się przez łączenie blach na dachu - rozszczelnione jest fabryczne "uszczelnienie". Warto również zdjąć zaślepkę relingów - na samym końcu dachu pod tą zaślepką również jest łączenie blach "uszczelnione" przez producenta. W moim przypadku również tam widać pęknięcia tego uszczelnienia. Dodatkowo woda dostaje się przez papierowe naklejki na samym dole na wysokości zderzaka. Na szybko wstawiam zdjęcia z zaznaczonymi miejscami przecieków. Wieczorem mogę zrobić lepsze foto Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cześć

Mam pytanko, jak sobie poradziłeś ze ściągnieciem koncówki relingów. Próbowałem u siebie, ale pległem?
mrspockpl jest offline   Odpowiedź z Cytatem