View Single Post
Stary 28-05-2022, 15:47   #30
technikibart
ford::advanced

Model: Focus mk3
Silnik: 1.6 TDCI 95KM > mod 137KM
Rocznik: 2011.09
Arrow Odp: Jak (postarać się) nie uwalić IPC przy aktualizacji

Ograłem IPC plikami F1ET, obyło się bez problemów.
Mam pewne spostrzeżenia, którymi mogę się podzielić:
Ocena na plus:
  • szata graficzna
  • sygnały dźwiękowe otwarcia drzwi, w tym kierunkowskazy mają już inny dźwięk
  • dla niektórych 2 komputery do wyboru
  • cyfrowa aktualna prędkość
  • pojawiły się wszystkie funkcje możliwe do odhaczenia z BM5T, dotyczy to automatycznych świateł( gdzie ręczna regulacja podświetlenia w BM5T mi nie działała bo było na auto i w tym przypadku też tak jest) nastrojowe podświetlenie działa.
  • Po zmianie dwóch pozycji w AS BUILT mamy działający kompas wraz z komunikatami, ulicami wyświetlającymi się z nawigacji itd.

Ocena na minus:
  • Brak dźwięku czujników parkowania (nawet jak założyłem PDC z F1ET na 4 czujniki to nic to nie zmieniło. Być może trzeba coś zmienić w AS Built lub zaktualizować BCM, tylko pytanie z jaką wersją to zagra?)
    tylko wizualna sygnalizacja.
  • brak regulacja jasności podświetlenia - przyciski jak i w menu IPC nic się nie dzieje

Nie tracąc czasu, zamiast wegetować - w tym samym czasie wymieniłem planowo na świeżutki olej w silniku. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dla potomnych, jeżeli nie masz pojęcia co należy zrobić to lepiej nie próbuj, możesz sobie załatwić IPC na amen. Lepiej mieć aku na prostowniku, lapka pod zasilaniem oraz ustawiony tryb tak aby czasem laptop ci się nie przełączył w uśpienie bo możesz mieć niespodziankę. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg IMG_2293.jpg (95.3 KB, 72 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg IMG_2295.jpg (90.5 KB, 77 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg IMG_2296.jpg (94.8 KB, 61 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg IMG_2290.jpg (97.5 KB, 59 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez technikibart ; 26-01-2023 o 13:16
technikibart jest offline   Odpowiedź z Cytatem