Cytat:
Witam
Teraz dopiero zobaczyłem filmiki
1) Z tych filmów niestety, niewiele wynika => jeśli już kręciłes film i auto było na podnosniku,
to gdzie film lub zdjecie spodu auta? => to by nam mogło pomóc na TAK lub na NIE
2) Kolega pisze o "układzie klimatyzacji" - podstawowe pytanie
- czy układ klimy
- czy układ chłodzenia
To duża róznica, bo klimy raczej nie mogli uszkodzić, a układ chłodzenia już prędzej
Co konkretnie powiedział serwis naprawiający => co zostało uszkodzone i wymienione lub naprawione
Arturek
|
1) No niestety nie mam zdjęć/filmu podwozia, mój błąd, ale też nic nie zauważyłem konkretnego, co warte było uwiecznienia. Wydaje się, że wyciek był gdzieś "z góry", jednak nie znalazłem miejsca jak samochód był podniesiony. Mam jedynie jeszcze taki film, ale nic on nie wnosi..
https://youtube.com/shorts/75vR8D_acjs?feature=share
2) Pierwszy typ kolesia ze SKP to układ chłodzenia ze względu na różowy kolor płynu. Dziś dowiedziałem się, że układ chłodzenia jest szczelny, a wypływ nastąpił z układu klimatyzacji (nie wiem czy takiej barwy jest płyn z klimatyzacji, ale chyba by w serwisie nie oszukali w ten sposób). Co dokładnie zostało uszkodzone to mi nie chcieli powiedzieć przez telefon, podali tylko kwotę 1500 zł, dlatego na razie nie zdecydowałem się na naprawę. Podjadę jutro tam i dowiem się na miejscu. Na ten moment jeszcze nic nie zostało naprawione. Może sam przetestuję czy to rzeczywiście problem z klimą.