View Single Post
Stary 02-06-2022, 14:10   #1031
klocolus
ford::professional

Imię: Karol
Model: mondeo MK4 / MK5
Silnik: 1.6 eb ~210KM / 2.0 tdci 215KM
Rocznik: 2014 / 2017
Domyślnie Odp: Kodeks Drogowy... pytania i odpowiedzi

Cytat:
Napisał kocur Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeżeli wada ujawni się w ciągu roku od zakupu towaru, to domyślnie przyjmuje się, że istniała już w chwili sprzedaży, i to na sprzedawcy ciąży obowiązek udowodnienia, że było inaczej.

Czy ktoś pisał po pijaku czy coś? Sprzedam auto I ktoś za rok przyjdzie i powie ze dmumasa padła i ja mam udowadniać że była w porządku w chwili sprzedaży????
Cytat:
Napisał tegies Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Idąc takim tokiem rozumowania mogę oddać używany samochód bo się klocki skończyły... Wada podzespołu a wymiana eksploatacyjna zużytego to chyba jednak coś innego? Czy ta granica przestaje być już zdroworozsądkowa bo "Janusze" kombinatorstwa tak twierdzą?
To jest takie nakręcanie pod publikę i więcej wyświetleń artykułu. W rzeczywistości tak to nie działa z wielu powodów.

Bump:
Cytat:
Napisał hak64 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Miłego dnia.
Mam takie pytania:

1. Znak B-1 obowiązuje również pojazdy niemechaniczne takie jak deskorolka, rower itp (chyba, że jest dopis poniżej nie dotyczy np. rowerów a nie ma). Czy istnieje obecnie jakiś taryfikator lub widełki dla pojazdów niemechanicznych za złamanie znaku B-1? Czy tylko ogólne zasady mandatowe/grzywny za wykroczenie?

2. Skrzyżowanie równorzędne przy czym jedna ulica jest jednokierunkowa z kierunkiem ruchu przeciwnym od skrzyżowania (wynik niedawnej zmiany organizacji ruchu). Sporo osób jeździ po staremu czyli pod prąd. Czy mam obowiązek puszczać takich bo są z prawej strony na skrzyżowaniu równorzędnym (jednocześnie oni jadą pod prąd)?

Ostatnio edytowane przez klocolus ; 02-06-2022 o 14:17
klocolus jest offline   Odpowiedź z Cytatem