View Single Post
Stary 03-06-2022, 13:23   #52
klocolus
ford::professional

Imię: Karol
Model: mondeo MK4 / MK5
Silnik: 1.6 eb ~210KM / 2.0 tdci 215KM
Rocznik: 2014 / 2017
Domyślnie Odp: Sprawdzenie Forda Fiesty

Jeździłem i jednym i drugim, dla mnie Fiesta prowadzi się i ma komfort jazdy zdecydowanie o klasę wyżej niż Clio (które zupełnie do mnie nie przemawia jak większość francuzów z małymi wyjątkami)

Bump:
Cytat:
Napisał kocur Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie mam wiedzy na temat awaryjności ale pierwsze wrażenie z jazdy miałem masakryczne.
Witam w klubie, miałem podobne wrażenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Z aut tej wielkości ja zdecydowanie brałbym fiestę, prowadzi się całkiem fajnie. Nie obawiałbym się tak bardzo tego 1.0eb, jak był i będzie prawidłowo eksploatowany to pożyje i 300k. Mój 1.6eb w mondeo ma 336tkm i trzyma się nieźle, wszystkie parametry w normie. No i dynamika zupełnie inna, rozkład momentu obrotowego w użytecznym zakresie, wolnossaka trzeba kręcić przy każdym wyprzedzaniu. Plus możliwość wgrania tanio mapy 140KM lub chipa na ~150KM, biorąc to wszystko pod uwagę moim zdaniem do fiesty tylko 1.0eb (albo 1.6eb w ST ale zakładam że nie w Twoim przypadku) w ostateczności diesel.

Ostatnio edytowane przez klocolus ; 03-06-2022 o 13:33
klocolus jest offline   Odpowiedź z Cytatem