View Single Post
Stary 03-06-2022, 19:45   #11
klodis
ford::advanced

Imię: Tomek
Model: Ford Focus C-Max
Silnik: 1.8 benzyna 125KM
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: 1.8 benzyna 2009 ubywający olej silnikowy

remont nieunikniony, sprawdź na początku ile tego oleju bierze np. na 500km. wtedy będziesz wiedział, 1000km/1l oleju takie dane producenta, ale każdy samochód inaczej reaguje na różne ilości oleju. płukanki nie wiele pomogą, możesz spróbować, ale nie liczył bym na super efekty. Ja odkąd kupiłem zrobiłem remont silnika i jeżdżę na 10w40 i ciągle dolewam, na początku około 0,2 oleju na 1000km teraz już ponad 0,5 może i więcej, nie opłaca się już remontować, dlatego jeżdżę tak jak jest.
Temat z pomiarem oleju jest taki że najlepiej na równym po nocy, zawsze w tym samym miejscu , wyciągasz miarkę i szmatką czyścisz wkładasz ponownie i wiadomo ile tego oleju jest-poszukaj filmik na Youtube

Bump: remont nieunikniony, sprawdź na początku ile tego oleju bierze np. na 500km. wtedy będziesz wiedział, 1000km/1l oleju takie dane producenta, ale każdy samochód inaczej reaguje na różne ilości oleju. płukanki nie wiele pomogą, możesz spróbować, ale nie liczył bym na super efekty. Ja odkąd kupiłem zrobiłem remont silnika i jeżdżę na 10w40 i ciągle dolewam, na początku około 0,2 oleju na 1000km teraz już ponad 0,5 może i więcej, nie opłaca się już remontować, dlatego jeżdżę tak jak jest.
Temat z pomiarem oleju jest taki że najlepiej na równym po nocy, zawsze w tym samym miejscu , wyciągasz miarkę i szmatką czyścisz wkładasz ponownie i wiadomo ile tego oleju jest-poszukaj filmik na Youtube

Tomek/ FORD Focus C-MAX 1,8b 125KM
klodis jest offline   Odpowiedź z Cytatem