View Single Post
Stary 07-06-2022, 19:01   #465
kedzior87
ford::amateur

Model: Focus Active Kombi MK4 FL
Silnik: 1.0 Eccobost MHEV 155KM
Rocznik: 2022
Domyślnie Odp: Focus Mk4 Facelift

Cytat:
Napisał Matych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dokładnie ale niektórzy żyją w innym wymiarze. I mówimy tu o samochodach a nie o jakiś mhev w którym są wszystkie pakiety ale nic nie ma.Znajomy zamówił auto za 6 stówek i diler mówi że jak mu nie potrzebne to odda zaliczkę i wypłaci 7 dyszek bo są tacy co przepłacą dużo żeby mieć i był wilk syty i owca cała.przykro mi ale teraz się kupuje samochód po znajomosci z pod lady.i tak będzie jeszcze ze 2 lata.

Więc podsumowując moją przygodę z focusem mk4 facelift
- umowa rezerwacyjna listopad 2021
- umowa K/S grudzień 2021
- pierwszy termin produkcji 23 luty
- drugi termin produkcji 21 marzec
- brak informacji o terminie produkcji - umowa ważna do kwietnia 2022
- 05 maj 2022 - informacja w ford etis ,że auto wyprodukowane; informacja od dealera, że auto opuści fabrykę w połowie maja
- początek czerwca - auto trafiło do Polski na plac centralny w Swarzędzu ,
- 07 czerwiec auto u dealera - odebrane dokumenty i FV
Wiec tak: co niektórzy pisali ,że dealer podniesie cenę itp.:
- mam na fakturze cenę dokładnie jak w dniu zawarciu umowy z wszelkimi rabatami ,
- dealer nie wziął żadnej zaliczki , na każdym etapie informował mnie jaki jest status zamówienia na tyle na ile sam wiedział ;
- auto jest w pełnej specyfikacji jak z dnia zamówienia : active X kombi mhev manual plus pakiety wszystkie oczywiście sync 4 itp.

Zdjęcie ze wstępnych oględzin przy odbiorze dokumentów z dnia dzisiejszego.
Odnośnie innych faceliftow info od dealera - wchodzą do salonów wersję style - czyli mix przedlifta Sync 3 z przodem poliftowym - bieżące zamówienia są konwertowane.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 20220607_170828.jpg (97.8 KB, 76 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez kedzior87 ; 07-06-2022 o 19:03
kedzior87 jest offline   Odpowiedź z Cytatem