View Single Post
Stary 10-06-2022, 21:34   #397
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Czym się różni silnik 1.6 TDCI 95 KM od 1.6 TDCI 115 KM?

Cytat:
Napisał technikibart Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...trwało to niecałe 5min. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...
Nie wiem co też Kolega wgrywał, ale albo nie do sterownika silnika 1,6TDCi albo tak był Kolega zestresowany, że stracił zupełnie poczucie czasu...
Ogrywania akutrat tej najczęściej wykonywanej zmiany mocy trwa niestety najdłużej ze wszystkich zmian w Fordzie...
Sam soft do PCM za pomocą UCDS wgrywa się prawie 15 minut. Każdy reset PCM (a trzeba ich wykonać 2 lub 3) to 160sekund - czyli prawie 3 minuty na reset...
Do tego jazda adaptacyjna po wykonaniu resetu dawki pilotażowej wtrysku trwa także od 15 do nawet 40 minut.

Cała procedura zmiany mocy w 1,6TDCi u mnie "deklarowana" jest na czas trwania 1,5 godziny.

Tak więc bardzo jest intrygujące co też Kolega "wykonał"...

Cytat:
Napisał TheLizak10 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...1.6tdci 115km w focusie 2015r?
Nijak. Po maju 2014 aż do końca życia silnika 1,6TDCi w Focusie MK3.5 wgrany jest soft "wspólny" dla mocy 95KM i 115KM.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 10-06-2022 o 21:42
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem