View Single Post
Stary 21-06-2022, 08:19   #474
Tomasz76
ford::amateur

Imię: Tomek
Model: Focus Active X FL
Silnik: 1.0 hybrid mhev 155KM A7
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: Focus Mk4 Facelift

Dawno tutaj nie zaglądałem i nie pisałem. Widzę, że dużo się zmieniło i mamy pierwszego użytkownika Focusa po FL. Jeśli chodzi o sytuację produkcyjną Focusa, to obecnie produkują się samochody zamówione pod koniec zeszłego roku. Wreszcie zaczęły też zjeżdżać pierwsze auta testowe do salonów. Biorę auto na testy za około 2 tygodnie. Bardzo dobrą zmianą w nowym Focusie jest nowa automatyczna skrzynia biegów. Będzie teraz montowany 7 biegowy automat od firmy ZF. A jak pracują skrzynie ZF, to każdy znawca motoryzacji wie. Nie będzie też pokrętła, tylko normalna gałka. Właśnie wersję z taką skrzynią będę testował. Poza tym z tego co słyszałem nowy ekran działa płynnie, a wyciszenie kabiny jest jeszcze lepsze. Produkcja mojego egzemplarza planowana jest na wrzesień. Nie spieszy mi się, bo mam czym jeździć. Ford nadal deklaruje, że będę miał utrzymaną cenę taką jak przy zamówieniu. Jeśli nie dotrzymają słowa, to będę zamawiał w miejsce Focusa nową Hondę Civic.

@kedzior87 - jak oceniasz wyciszenie kabiny?, jakie masz spalanie?, czy sync4 się nie zawiesza? czy nadal nic nie skrzypi we wnętrzu? jaki telefon posiadasz i czy łączysz się po kablu, czy bezprzewodowo? Gratuluję zakupu. Mam nadzieję, że za jakiś czas potwierdzisz, że warto było czekać za Focusem po FL. Tym bardziej, że utrzymali cenę z zamówienia.
Tomasz76 jest offline   Odpowiedź z Cytatem