Cytat:
|
Ten Komentarz to też skrajna głupota. Sugerujesz że trzeba tankować mając już połowę baku pustego? Ja nie widzę nic dziwnego w tym że użytkownik samochodu, mają aż 80km zasięgu szuka stacji paliw. To kiedy miał szukać, mając zasięgu 200km?
Zasięg 80km na trasie to jakieś 10l paliwa w baku jeszcze, to całkiem sporo i nawet jeśli stacja jest odległa o 30km to powinno starczyć z dużym zapasem. Ewidentna wina auta a nie kierowcy.
|
Po pierwsze- rozsądny człowiek wie, że nie rzadziej niż co 4-5 godzin należy zrobić przerwę.
Po drugie- komputer wylicza zasięg na podstawie istatnich wartosci zużycia, więc jak jedziesz powoli w trybie hybrydowym, to może być że owe 80 km to tylko 2-3 litry. No ale kto mógłby to przewidziec, że mając 3 litry w baku na byle podjeździe smok nie sięgnie lustra paliwa?
Po trzecie- masz 50 km do stacji, a na tej akurat nie ma prądu, jest remont, stało się cokolwiek co uniemozliwia ci tankowanie. I co zrobisz?
Ja tankuje przed wyjazdem w trase i najpóźniej jak auto pokazuje jeszcze 150 km zasięgu. Raz że i tak trzeba czasem zrobić chwilę przerwy, więc czemu nie na stacji benzynowej, dwa że unikam problemów z tym co nieoczekiwane.
Nauczyliście się, że nie musicie myśleć bo wszystko dziala tak jak chcecie. Myślicie, że jak macie kilka groszy w kieszeni, to mozecie wszystko. Jak jest inaczej, to winicie cały świat że wasza beztroska i bezmyślność zawiodła was na manowce. Może i ja jestem ten głupi, ale ja nigdy nie stałem na drodze z powodu braku paliwa.
Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka