Sprawa jest chyba trochę bardziej zawiła.
Mam pliki mp3 z tagami kolejności utworów na płycie i nazwami plików z kolejnością i tytułem np. 01_bTytuł.mp3, 02_aTytuł.mp3 <- w tym przykładzie celowo kolejność utworow nie odpowiada kolejności alfabetycznej tytułów
Z mojego testu wynika, że inna jest kolejność odtwarzania z opcji:
a/ Przeglądanie struktury katalogów i wybór katalogu np. zespół/płyta/... w którym są wszystkie utwory z płyty
<- tu pliki są odtwarzane w kolejności alfabetycznej tytułów: 02_aTytuł.mp3, 01_bTytuł.mp3 czyli NIE OK i to nawet w przypadku gdy pliki mają tagi
b/ wybór płyty i jej odtwarzanie
<- tu pliki są odtwarzane w kolejności utworów na płycie: 01_bTytuł.mp3, 02_aTytuł.mp3 czyli OK
Nie było by problemu z odtwarzanie z opcji b/ gdyby nie to, że lista płyt jest globalna i alfabetyczna dla całego USB, więc pomieszane są płyty różnych wykonawców
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy dobrze rozumiem, że tagi "pomagają" tylko w przypadku odtwarzania a/ i nie ma sposobu na odtwarzanie w kolejnosci utworów z b/?
Ps.
Do "masowego tagowania" mp3 np. calych katalogów plików polecam darmowego MusicBrainz Picard