Temat: [Focus 2008-2011] Błędy/Usterka silnika/tryb awaryjny
View Single Post
Stary 28-06-2022, 17:45   #72
MNovak
ford::beginner

Imię: Marcin
Model: Ford Focus Kombi MK2
Silnik: 1.6
Rocznik: 2008
Domyślnie Brak mocy. Nie reaguje na pedał gazu

Cześć,
Postanowiłem zapytać tutaj bo mechanik nie ma już pomysłu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Szukałem na forum ale nic podobnego nie znalazłem.
Ford Focus Kombi mk2 z 2008 roku.
Przed oddaniem do mechanika Foka miała problem z odpaleniem za pierwszym razem. Brak mocy na 1 i 2 biegu ale jakoś startowała tylko, że dłużej. Na światłach zaczynała się dusić. Dzień przed oddaniem do mechanika zapaliła się kontrolka silnika i podawał błąd P0172. Myślałem, że to może pompa...
Mechanik stwierdzi, że to wałek rozrządu i wymienił. Zanim jednak to zrobił samochód odmówił współpracy i przestał reagować na pedał gazu. Obecnie nikt nie wiem o co chodzi z nim. Wymienione zostały także świece. Przy szukaniu awarii został wymieniony wężyk od regulatora ciśnienia. Nic to jednak nie pomogło. Komputer obecnie nie zgłasza podobno żadnych błędów. Układ paliwowy jest podobno sprawdzony i nie ma się tam do czego przyczepić. Mechanik twierdzi, że auto jest sprawne w kwestii układu paliwowego i silnika.. cały czas szuka przyczyny. Może ktoś już miał coś podobnego?
aha.. 3 miesiące temu zostały wymienione zegary.
MNovak jest offline   Odpowiedź z Cytatem