Problem rozwiązany. Niewiele osób pomogło, łatwo nie było. Opiszę przypadek bo wg. mnie jest ciekawy, może się komuś w przyszłości przyda. Można faktyczni wymienić pół auta a efektu nie będzie, dopomogło trochę szczęście . Ujemna temperatura odczytywana przez komputer okazała się błędnym tropem, chyba po prostu tak jest. Najpierw nie chciałem do końca skreślić ASO więc zaślepiłem EGR, sam dorobiłem zaślepkę, samo założenie 15 minut. Niestety nie było żadnej poprawy (z lenistwa jej nie odślepiałem -to jest to szczęście
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ).Zanim miałem się brać za wtryski i turbo wytypowałem trzy elementy odpowiedzialne za ewentualne częste wypalanie dpfa; czujnik różnicy ciśnień, czujnik MAF, czujnik MAP. Kupiłem używany czujnik różnicy ciśnień założyłem i niestety nie ma poprawy. Kupiłem używany przepływomierz (MAF) za całe 30 zł z przesyłką. Założyłem zrobiłem adaptację i bingo. Nie ten samochód. Średnie spalanie spadło o ponad litr, przyspieszenie nie do porównania, gna na każdym biegu, DPF wypalił się po 520 km. Więc z radością wyciągam zaślepkę egr bo niby po co ona tam. Odpalam jadę i już czuję że auto muł odpalam FDPF i widzę jak w oczach rosną soot i load.100 km i wypalanie. Zaślepiam ponownie EGR i problem znika. Zamieniam przepływomierz na stary i problem pojawia się znowu. Przyczyną są dwie usterki przepływomierz i egr. Szczęście że obie naraz wyeliminowałem a nie pojedynczo. Ale to jeszcze nie koniec ciekawostek. Egr zostawiam zaślepiony nie wywala błędów usuwać programowo go nie trzeba to niech sobie pracuje w tle. Żeby mieć święty spokój kupuję nowy przepływomierz Pierburg za 300 zł. ponoć pierwszy montaż i faktycznie od orginału różni się tylko tym że ma fabrycznie zamazane Fomoco i numer fordowski. Opakowanie oryginalne zaplombowane z hologramem. Zakładam, adaptacja i ... auto muł, spalanie wzrosło, dpf zawalony po 80 km, wypalanie. Zakładam ponownie używany kupiony wcześniej przepływomierz i znowu auto naprawione. Pierburg do zwrotu. Kolejna pułapka nowe oryginalne nie zawsze dobre. I weź tu naprawiaj auto... W tej konfiguracji z zaślepionym egrem i "nowym" używanym przepływomierzem mam już przejechane w sumie 1300 km. Dpf load nie przekracza 45% dpf soot rośnie co wypalanie wolniej. Ostatnie wypalanie 550 km. Teraz widzę że zrobię 600-700 km.