hej,
kilka miesięcy temu kupiłem Forda Fiestę 1.3 70KM + LPG.
Auto zawsze po nocy i dłuższej przerwie pokręci około 3-4 sekund zanim odpali. Dodatkowo zdarzało się jej przydławiać podczas przyspieszania i czasem, ale rzadko auto szarpnęło silnikiem z powodu zejścia z obrotów. Generalnie nie ma dramatu jakiegoś, ale chciałbym doprowadzić ją do stanu prawidłowego.
Wymieniłem świece, kable zapłonowe i dalej to samo. Podczas tych przydławień na trasie przełączałem na benzynę i to samo. Przedwczoraj wymieniłem również czujnik temperatury cieczy i auto od tego czasu nie przydławiło się ani razu, ale też nie ma takich upałów. Zobaczymy przy wyższych temperaturach. Niestety kręci długo tak jak kręcił.
Czy ktoś miał podobne problemy? Dodam, że auto podczas przyspieszenia na 1 i 2 tak głośniej pracuje jakby była dziurka w tłumiku. Może jest jakaś nieszczelność w kolektorze? Jestem umówiony do Mechanika, ale przed oddaniem chciałbym wyczerpać wszystkie możliwości, bo wiadomo jak z czasem mechaników i wątpię, że teraz będzie się doktoryzować nad Fieścinką
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.