View Single Post
Stary 11-07-2022, 03:18   #97
Parch
ford::expert

Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Premium Sound System - dołożenie, schemat, zdjęcia

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zastanawia mnie czego przednie tweetery są oddzielnie wysterowane?
Jeżeli w SONY AUDIOPHILE jest wbudowany wzmacniacz, to taki rozdział ma sens. Tweetery przednie są sterowane wtedy niezależnie od głośników "niskotonowych". Czyli dokładnie taki sam układ jak w przypadku PSS opartego na zewnętrznym wzmacniaczu przy Blaupunkt NX.
Taki sposób rozdziału pozwala zachować taką samą numerację pinów dla każdego typu audio.
Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wystarczy że wymienię Sony na Sony audiophile oraz kupię subwoofer + zrobię okablowanie?
IMHO, według schematów, tak.

BTW. Zupełnie nieplanowo (i trochę bez sensu) zainteresował mnie temat poliftowych jednostek SONY AUDIOPHILE. Przeglądając sobie portale aukcyjne, grafiki, zdjęcia zauważyłem, że istnieją radia, które mają oznakowanie wskazujące, że jednostka jest dedykowana dla:
1. S-MAX/GALAXY, tj. AM2T-18C939-JB (HCD340JB);
2. MONDEO, tj. BS7T-18C939-J... (HCD345J...), BS7T-18C939-M... (HCD345-M...) (z DAB), BS7T-18C939-N... (H-CD345-N....EUR) (z DAB).
PS. Podobny dualizm występuje w poliftowych "zwykłych" SONY z DAB:
1. S-MAX/GALAXY, tj. AM2T-18C939-DB (HCD340DB);
2. MONDEO, tj. BS7T-18C939-D... (HCD345D...), BS7T-18C939-F... (H-CD345-F...EUR).
PS. W tym wątku:
https://forum.fordclubpolska.org/sho...light=sony+dab @metmusic dociekał kiedyś, czy przypadkiem nie jest tak, że BS7T-18C939-D... (HCD345D...) to odbiór DAB, a BS7T-18C939-F... (H-CD345-F...EUR) to odbiór DAB+
Cytat:
Napisał boulder666 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kupiłem radio sony audiophile dab.
Jakie oznaczenie ma to radio?

Ostatnio edytowane przez Parch ; 11-07-2022 o 10:50
Parch jest offline   Odpowiedź z Cytatem