View Single Post
Stary 11-07-2022, 22:20   #8563
zalezi
Zablokowany

Model: Suzuki Swift
Silnik: 1.3
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał Woytas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
osobiście przyglądałem się gulii , niestety Alfa awaryjnością dorównuje VAG-owi i w mojej opinii dotyczy co całej grupy łącznie z Audi .. padające ekrany w A6 to kpina Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

co do Gulii bo tonale to już wydmuszka dla kasy ... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. oczywiście świetnie jeździ , czaruje osiągami i jest ZF ale

1) przymała ( ale to kwestia wyboru )
2) ogólne wrażenie jakości wykończenia czy materiałów sporo poniżej S60 i 3-ki
3) brak w jakiejkolwiek wersji LED-ów
4) na + 5 letnia gwarancja ale co z tego jak wali co chwila check-ami , pada mulitiair i mnóstwo różnych drobnostek
5) cena - satysfakcjonująca mnie konfiguracja 240-260K PLN ... za tyle to jednak wybrałbym 1-2 letnie nimieckie auto z segmentu D nawet z ciut słabszym silnikiem , które na rynku wtórnym osiągnie wyższą wartość i będzie cechowało większy popyt Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Awaryjność jak wszędzie. Teraz nie ma mało awaryjnych aut, a jestem na wielu grupach.

1. Zgadzam się - mam Giulie Veloce, ale niestety przy rodzinie 2+2 po prostu odpada - z tylu malutko miejsca, a bagażnik ma mega mały prog załadunkowy. U nas daje rade, ale na rodzinne auto Giulia się nie nadaje.

2. Jest wręcz przeciwnie - jest doskonale wykonana w Veloce/Veloce Ti - zobacz choćby recenzje Autowizji. Wszędzie obszyte skóra, boki drzwi z tylu również, cały tunel środkowy jest z metalu lub karbonu. Uwierzcie mi, ze kokpit Mondeo jakościowo to tani żart przy Giulii po lifcie.
Pooglądaj filmiki nt wykonania nowej C klasy czy Audi A4 to szybciutko wrócisz tutaj i mi przyznasz racje - gwarantuje.

3. To prawda, brak matrixow, ale masa aut tak naprawdę nie ma matrixow. A np światła w Mondeo są słabiutkie przy laserowych w BMW czy Mercu. Można tak poprzeczkę podnosić w nieskończoność. 35W 3200 lumenów dają mocno radę, świecą niezłe, nie ma lipy.

4. Masz gwarancje i spokój. Wg Auto Zeitung czy What’s Car drugie najmniej awaryjne auto w segmencie. Jest nawet ok, nie ma co chwila drobnych usterek jak w innych markach.

5. Masz kilkadziesiąt sztuk od ręki w rozstrzale cenowym 215-240 tys dobrze wyposażonych, wiec nie pisz bzdur. Cena cennikowe tutaj nijak się ima - sporo aut od ręki, wystarczy włączyć otomoto i się przekonać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
zalezi jest offline   Odpowiedź z Cytatem