Cytat:
|
Awaryjność jak wszędzie. Teraz nie ma mało awaryjnych aut, a jestem na wielu grupach.
1. Zgadzam się - mam Giulie Veloce, ale niestety przy rodzinie 2+2 po prostu odpada - z tylu malutko miejsca, a bagażnik ma mega mały prog załadunkowy. U nas daje rade, ale na rodzinne auto Giulia się nie nadaje.
2. Jest wręcz przeciwnie - jest doskonale wykonana w Veloce/Veloce Ti - zobacz choćby recenzje Autowizji. Wszędzie obszyte skóra, boki drzwi z tylu również, cały tunel środkowy jest z metalu lub karbonu. Uwierzcie mi, ze kokpit Mondeo jakościowo to tani żart przy Giulii po lifcie.
Pooglądaj filmiki nt wykonania nowej C klasy czy Audi A4 to szybciutko wrócisz tutaj i mi przyznasz racje - gwarantuje.
3. To prawda, brak matrixow, ale masa aut tak naprawdę nie ma matrixow. A np światła w Mondeo są słabiutkie przy laserowych w BMW czy Mercu. Można tak poprzeczkę podnosić w nieskończoność. 35W 3200 lumenów dają mocno radę, świecą niezłe, nie ma lipy.
4. Masz gwarancje i spokój. Wg Auto Zeitung czy What’s Car drugie najmniej awaryjne auto w segmencie. Jest nawet ok, nie ma co chwila drobnych usterek jak w innych markach.
5. Masz kilkadziesiąt sztuk od ręki w rozstrzale cenowym 215-240 tys dobrze wyposażonych, wiec nie pisz bzdur. Cena cennikowe tutaj nijak się ima - sporo aut od ręki, wystarczy włączyć otomoto i się przekonać.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
2. zależy jakie wersje porównasz te za 220 - to co wymieniłeś to nie uświadczysz, to tak samo jak porównywać biede wersje MK5 z vignale .. odbiór auta całkowicie inny i tak w każdej marce ... co do Alfy sensowny poziom miało kiedyś TI teraz Estrema jakie są ich ceny to chyba sam wiesz
3.ale co Ty nagle zestawiasz ledy sprzed 8 lat z laserami za dopłatą za grubą kasę ? Masz nową Alfa 2022 z antycznym oświetleniem i tyle
4.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ... i na co mi ta gwarancja jak jeździsz co chwile do serwisu, który Cię zbywa wątki na temat usterek VAG-a np. arteon czy gulii są wręcz porażające ludzie w kółko jeżdzą do serwisu i się zastanawiają czy do jadą z pkt A do B ... z MK5 byłem w serwisie raz .. przez 4 lata z rozszczelnionym zbiorniczkiem do spryskiwacza
5. proszę Cię ... pewnie za te 215 uświadczysz skórę na desce , alcantare , carbon i światła 35W ..
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .... co i tak nadal wygląda bidnie przy S60 czy 3-ce za porównywalną kwotę , na marginesie jak widzę w "premium" ten plastik z tyłu na siedzeniach
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump:
Cytat:
|
Co do SUVa - od ręki jest kilka-kilkanaście Stelvio Veloce za 215-230 tys. Kapitalnie jeżdżący SUV. Kuga to nieśmieszny żart przy tym aucie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
gabarytowo na pewno tak , wykończenie cóż Kuga po odziedziczeniu środka z focusa .. to faktycznie żart ale Stelvio , żeby było doskonałością ... testówka z przebiegiem 40 km coś telepało, trzeszczało strasznie pod deską przy podszybiu ... dla mnie w autcie powyżej 200K coś absolutnie nie do przyjęcia , co do kapitalnego jeżdżenia może w kategorii SUV-o kloców to może i tak ale sam układ kierowniczy z tą super "precyzją" dla tego typu aut raczej by mnie to długo falowo wkurzało - nonstop korekty kierownicą w czasie jazdy , ten układ jest zbyt bezpośredni i czuły jak na SUV-a no ale to moja subiektywna opinia