Temat: [Grand C-MAX 2010-2015] Dzialanie zapalniczki po zamknieciu samochodu.
View Single Post
Stary 13-07-2022, 11:36   #6
timson
ford::beginner

Imię: Mariusz
Model: C-max Mk2
Silnik: 1.6 TDCI 115 KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Dzialanie zapalniczki po zamknieciu samochodu.

Kupujesz bypass (ja kupiłem takie z miejscem na bezpieczniki) i wpinasz się w skrzynkę pod pozycję 85 lub 86 i masz + po zapłonie. Minus możesz wziąć z dowolnego elementu metalowego lub tak samo przez bypass z skrzynki (chyba bezpieczniki od 82 do 84 mają minus - ale to do sprawdzenia, nie jestem pewien).

Bump:
Cytat:
Napisał SwiezyZFordem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam .

Po drugie gniazdo zapalniczki (12v) pozostaje włączone czyli jest w nim prąd po wyjęciu kluczyka i nawet zamknięciu drzwi. Osobiście mam podłączona kamerę która może rozładować akumulator jeśli zostawię auto np na weekend. Pomożecie jak to zmienić w ustawieniach ? Co Robić?
z tego co czytałem jak sam szukałem rozwiązania tego problemu nie da się komputerem zmienić czasu. W astrze 2 było tak fajnie że miałem podpięte pod oświetlenie schowka CB Radio dzięki czemu na postoju przy zgaszonym silniku i wyjętym kluczyku CB działało. Natomiast zasilanie tam było odcinane 5 sekund po zamknięciu samochodu z pilota a co za tym idzie CB też się wyłączało. Rewelacja, raczej nie było opcji żeby zapomnieć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Niestety w C-maxie nie znalazłem takiego miejsca.
timson jest offline   Odpowiedź z Cytatem