Postanowiłem kupić używany panel sterowania klimatyzacji.Problemy ustąpiły klimatyzacja stała się sterowalna. W dniu dzisiejszym z rana czuje że klimatyzacja ponownie chłodzi pomimo nie włączenia.Obławy ponownie takie jak wcześniej ,opcje guzikowe i zapalająca się dioda w guziku nie ma wpływu na działanie klimatyzacji.Silnik i wentylator chłodnicy działają jak po uruchomieniu klimatyzacji.Nie wiem co może powodować uszkodzenie kolejnego układu sterownia nawiewem.poprzedni rozebrałem i płytki wyglądają jak nówki, nie ma żadnych śladów zwarć itp.ręce opadają mi już ....
Jestem po poszukiwaniach i próbach.Wyciągnięcie bezpiecznika nr chyba 76 od klimy w aucie wyłączyło sterowanie nawiewem ,ale sygnał jest dalej podawany do skrzynki bezpiecznikowej pod maską, jasnoniebieskim przewodem z czerwona wstawką. Ma ktoś może schematy elektryczne do czego prowadzi ten przewód ,bo nie chce wszystkiego rozbebeszać i szukać. Komputer dostaje jeszcze od czegoś sygnał bo działa ciągle wentylator i lekko podnosi obroty.
Doraźnie wyciągam przekaźnik z klimy, ale to nie rozwiązuje problemy na dalszą mete.
Podyskutuje sam ze sobą
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z braku innych pomysłów postanowiłem zresetować komputer i pomogło. Działa klimatyzacja normalnie wł/wył z guzika .Zobaczymy jak długo. Ciekawe żeby w komputer się zawiesił i podawał sygnał o włączonej klimatyzacji ,dziwny robi sie ten mój dziadek...