Odp: Montaż rejestratora jazdy + zasilanie
Przecinek się nie przesunął, wiem o tym. Jeżdżę codziennie. akumulator 74Ah. W trybie poklatkowym kamera nagrywa 1 klatkę co sekundę czyli 1 min. nagrania rzeczywistego trwa 2 s. Kamera pracuje prawie normalnie jak w czasie jazdy tylko ma wygaszony ekran. Dodatkowo hardware kit dba aby nie rozładować akumulatora, wg. danych producenta odłącza kamerę przy spadku napięcia przy 11,6V więc powinno się odpalić. Znam przypadki gdzie kamera była podłączona do zapalniczki i samochód w garażu na 5 dzień nie odpalił ale aku było 45Ah w hyundai i30. Zresztą w mojej konfiguracji nie posiadając hardware kit nie ma możliwości odpalenia trybu poklatkowego oraz parkingowego. Wg. mnie taki sposób podłączenia rejestratora jak ja to zrobiłem jest fajny. Zapominamy o wszelkich wiszących kabelkach, wystarczy przekręcić kluczyk i kamera startuje w ok 5s, po wyłączeniu silnika przechodzi w tryb parkingowy po ok 15s. Jedynie jeszcze myślę nad wydrukowaniem jakiejś osłony na podłączenia rejestratora na szybie coś jak osłona czujnika deszczu.
|