Temat: [C-MAX 2003-2007] 2.0 TDCI - delikatne szarpnięcia
View Single Post
Stary 15-07-2022, 00:14   #5
Darko2023
ford::beginner

Imię: Darek
Model: C-max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: 2.0 TDCI - delikatne szarpnięcia

Cytat:
Napisał Vultar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na Twoje 1 i 2 drugie pytanie ciężko odpowiedzieć bo to może być wiele rzeczy. Zacząłeś coś robić? Przejrzałeś forum na którym jest pare podobnych tematów?
Też mam żabkowanie przy płynnej jeździe ale u mnie prawdopodobnie to wtryski które słychać ale warto przyjrzeć się EGR (np. zaślepić).
Z 2 pytaniem wiele osób walczy i to bez skutku, oprócz swojego focusa mk2 1.6 TDCi z przebiegiem prawie 400k jeżdżę też transitem 2.0 tdci z ledwo przekroczonymi 50k przebiegu i on dopiero potrafi szarpać przy zmianie biegu ale czuje że dwumasa będzie do wymiany a w swoim dopiero co wymieniłem.
3. Podłoge chyba mamy taką samą a ja jako zapas mam 205/55 R16.
Byłem na kanale i zauważyłem że Tylne gumy/tuleje wahacza przedniego mają luzy i mam wrażenie że też jest luz na półosiach ale do mechanika dopiero jadę jutro i będę wiedział coś więcej.

Wnękę na Zapas mierzyłem i jest o ile dobrze pamiętam ok 64cm śred. i ok 15cm wysokości więc raczej tylko dojazdówka nie ?
Darko2023 jest offline   Odpowiedź z Cytatem