View Single Post
Stary 19-07-2022, 13:04   #38
lukasz5783
ford::average

Model: Ford Kuga
Silnik: 2.0 TDCI 150KM
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: DW10F błędy P0490 , P042E , P02FA

Jutro wracam do domu po pracy ... zrobie pomiary forscanem na zywo .. co dodac napisz konkretnie .... mi przeplywka dziala prawidlowo z zakresu np 10 do max 140 mg/ na cos tam niepamietam ... Turbo gosciu mi wyjmowal bo myslalem ze sie konczy i przez nie tyle problemow . Co ty wyjol i jak nowe zero luzow osiowych czy wzdloznych tylko te dopuszczalne ... ja pierdole .. tez mam ten blad p1102 . na stale wylaczyli mi przeplywke i p02FA ,... normalnie wykodowali je ze sterownika ECU ale to ***a tez daje bo auto teraz potrafi poszarpac w trakcie jazdy .. jak by zaciagnelo wody nie paliwa z 5-10 razy w miesiacu takie cyrki ...wiec na nowo trzeba bedzie przywrocic bład p02fa i przeplywke do pamieci sterownika ... i nie wiem... szukac ku...wa szukac ... .. najlepiej modly odprawic moze ...od ponad 2 lat sie z tym pier....ole. Dalem te auto do wozenia dzieciakow do przedszkola bo nie moge juz na nie patrzec ... moze jakis nastawnik turbo??? grucha u mnie szczelna sztanga chodzi jak nowka... nie wiem cos sie moze pierd...moze cos w ecu ....??? bo inteligenty kur...zamontowali je w nadkolu barany gdzie wilgoc woda itd... moze rzeczywiscie wtryski??? nie wiem nie mam bladego KU...A pojecia wjeb ..z 10 kola i hu... to samo wkolo do zerzygania. Geometria jak nowa .. a sadzy prawie jak w benzynie ...lekki nalot ..zero jakiej kolwiek smoly itp rzezy .. tylko 1000 zl stracilem na wyjecie i zdiagnozowanie turbo ..

Bump: Ja mam pomysł z racji ze duzo osob boryka sie z tym problemem załozę moze grupe na mesengere czy na whatsapie i bedzie nam łatwiej nawiazac kontakt i byc na bierząco z problemem .. może wtedy szybciej cos razem sie zdziała ? podawajcie swoje nicki z facebooka lub num telefonow to utworze grupe zamknieta np na whatsapie i bedzie łatwiej i szybciej

Ostatnio edytowane przez lukasz5783 ; 19-07-2022 o 13:15
lukasz5783 jest offline   Odpowiedź z Cytatem