Udało się !!! Już Was nie będę męczył, w tym temacie oczywiście.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poniżej garść informacji, które mam nadzieję będą pomocne dla osób o takiej samej konfiguracji auta jak moje.
Pacjent: Mondeo Mk5 2014 kombi. Wersja Sync1 (mały wyświetlacz). Instalacja chińskiej kamery cofania.
W podsufitce za słoniem w szarej kostce były kable prowadzące do Synca. Podłączyłem kamerkę następująco: środek cinch (+video) do pinu 18 w szarej wtyczce, blaszki cinch (-video) do pinu 19, kabel czerwony zasilania kamery (+) do (+) w lewym świetle cofania, kabel czarny (-) lub masa kamery do (-) w lewym świetle cofania. Prawdopodobnie kable zasilania kamery mogłem wpiąć do szarej wtyczki i też by działało, ale chciałem zasilać kamerę, tylko wtedy, gdy jest włączony wsteczny.
W Forscan w mojej konfiguracji auta (Sync1), NIE włącza się kamery w module APIM (tam w ogóle nie ma takiej opcji), tylko w module FCDIM.
Dziękuję wszystkim Kolegom za pomoc.