@
edmun
Ty możesz sobie lać 5w30, bo tak masz w instrukcji swojego samochodu, tutaj mowa jest o silniku dwie generacje do przodu. Ja w swoim 1.5 EB też mam tak jak kolega pytający, tylko i wyłącznie 5w20, chociaż on ma jeszcze nowszy silnik niż mój.
Nie trzeba się bać niskich lepkości, one wcale nie chronią gorzej, nawet i w wysokich temperaturach, oczywiście jeżeli są używane w samochodach do takich olejów przystosowanych.
Co do spełniania norm Forda - w czasie gwarancji tak, po gwarancji bym sobie tym głowy nie zawracał.
Dobrze że poruszyłeś temat LSPI, jest to bardzo ważna kwestia, całkowicie przez Forda pominięta, stąd (między innymi) tyle tematów na forum o uszkodzeniu silnika.
Akurat polecony przeze mnie olej Amsoil SS posiada formulację anty LSPI, ponadto jest to jeden z lepszych olejów jakie można kupić w ogóle.
A w kwestii interwału to w przypadku auta jeżdżącego w trasie to może i 15 tys. olej da rade, ale po mieście, lub w trybie mieszanym ecoboost bardzo szybko ubije każdy olej, uważam że absolutny max dla tych silników to 10 tys. km i zmiana. A jak ktoś jeździ 100% miasto i to jeszcze krótkie odcinki to max 6-7 tys. km.