Odp: Focus Mk4 Facelift
Na temat konkurencji w tym segmencie mógłbym dużo powiedzieć. Nowym modelem Octavii przejechałem 30tys/km i sprzedałem. Nowym Golfem mam już przejechane 27tys. Testowałem też nową Hondę Civic, a dzisiaj byłem w salonie obejrzeć Mazdę 3. Czekam też na telefon z salonu w sprawie testu nowej Kii Niro. Kolega, który jeszcze przede mną zamówił Focusa, właśnie go odebrał. Wersja Style z silnikiem wysokoprężnym. Przyjechał do mnie, żeby porównać jakość wykonania w stosunku do Golfa. Zgodnie stwierdziliśmy, że poziom jest taki sam w obydwu autach. Wyciszenia wnętrza nie porównywaliśmy, ponieważ on ma kombi w dieslu, a ja hatchbacka w benzynie. Muszę też dodać, że Golf jako całość, to świetny samochód i trudno znaleść odpowiedniego konkurenta. Można się czepiać multimediów, ale po aktualizacjach nic się nie zawiesza. Silnik 1.5 e-TSI 150KM jest świetny i pali bardzo mało, oleju w silniku nie ubywa, automatyczna skrzynia ma minimalne lagi, wnętrze jest dobrze wyciszone i spasowane, fotele AGR są bardzo wygodne, kamera cofanie ma obraz szerokokątny dobrej jakości i nie brudzi się, aktywny tempomat to mistrzostwo świata. Mógłbym jeszcze wiele zalet wymienić. Uważam, że Golf jest autem, które nie ma bardzo znaczącej wady, jak np. nowy Civic, czy Mazda. Liczę na to, że uda mi się w końcu odebrać zamówionego Focusa, ponieważ będą to godni siebie rywale.
Ostatnio edytowane przez Tomasz76 ; 27-07-2022 o 21:40
|