Witam,
W moim smaxie zaczęła wyć pompa od wspomagania. Przejechałem raptem 10km potem samochód stał jakieś 2 godziny. Gdy odpaliłem zacząłem słyszeć wycie dobiegające z pompy. Wycie jest cały czas niezależnie od krecenia kierownicą im wyższe obroty tym wyższe wycie. Płyn po skręceniu kierownicą pieni się. Jest jakiś brązowy, jakby nieoryginalny (mam ten samochód od pół roku). Przeczytałem na forum że winny może być filtr w zbiorniku wspomagania. Zlałem płyn wyjąłem zbiornik. Okazało się że jest cały zabrudzony czymś przypominającym sądzę z jakimiś opiłkami. Próbowałem nalac rozpuszczalnika na kilka dni ale to nie pomogło. W końcu kupiłem małą szczoteczkę do zębów dla dzieci i mechaniczne czyściłem filtr. Jednak musiałem za mocno przycisnąć i przerwał się on w jednym miejscu w zbiorniku
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Teraz nie wiem co robić
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Założyć to tak jak jest czy kupić cały nowy zbiornik? Wydaje mi się że kupno używanego mija się z celem bo są one całe brudne i może być to samo, a nowego do mojej wersji nie mogę nigdzie znaleźć. Są identyczne jak mój ale pisze że tylko do diesel i nie wiem czy będzie pasować.
Samochód: Ford S-max 2.0 benzyna Duratec HE 2008 rok
Bardzo proszę o pomoc.