Temat: [Mondeo 2007-2014] Cieknąca klimatyzacja na nogi pasażera
View Single Post
Stary 31-07-2022, 22:27   #137
adi
ford::professional

Model: Mondeo mk4 Titanium X Combi,
Silnik: 2,0 tdci 143ps
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Cieknąca klimatyzacja na nogi pasażera

Witajcie, odgrzeje temat wody pod nogami pasazera z przodu i tyłu:
wode zlokalizowałem ze dwa tyg temu przed wyjazdem na urlop z tyłu pod naogami pasazera-niezagladajc na forum pomyslałem ze moja córka mzoe nei zakreciła wody mineralnej i ...sie wylała
ale...czemu dywanik gumowy na wierzchu był suchy pomyslałem, ale ze był wyjazd na urlop, to wysuszyłem wode z tyłu i pojechałem na ulop
na miejscu po ok 1500 km i jakim czasie jazdy na miejscu w temp ok 35 stp poczułem ze w aucie czuć stechlizna-mysałem ze moja córka jakies muszelki ze slimakamia czy kabami gdzies zostawiła w drzwiach...zagladam pod dywanik z tyłu a tam...bagno...
wczoraj wrócieł..trasa znowu 1500 km i cały zcas na klimie, dziś pomyslałem ze poszukam zródła wody za fotelem...
okazałao sie ze bagno także jest z przodu...
sprawdziłem wezyk i odpływ i jest drozny...wlałem wode wezykiem i cała dołem przeleciała, poprosiłem córkę i jezdzilismy a ona obserwowała co sie dzieje i efekta obserwacji jest taki ze leci kapie tam gdzie zaznaczone na foto plus co jakis czas na górze przy klapce.
woda jest ciepła
w trakcie jazdy nawet miałem wrazenie ze "dymek" gdzies tam zrobił się

tylko...powiedzcie mi proszę-skad tam sie bierze woda??? bo ja tego logicznie nie umiem ogarnąc?
z wymiennika ciepła schodzi tym wezykiem bo kapie pod auto,a ska jest w tym punkcie przy klapce?
bo tam nizej gdzie zaznaczone na foto -rozumiem ze spływa z tej góry, tylko skad tam sie ona na górze bierze -jak technologicznie powinna schodzić dołem, wezykiem pod auto?
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg klima kapiąca.jpg (90.7 KB, 79 wyświetleń)