Cytat:
Co do wyciszenia to polecam tą firmę ,chyba najlepsza w PL, zobaczenie ich projekty i cennik, kolega oddał nowa mazdę 6 i różnica wielka
Firma działa z 15 lat i tylko to robią , nic nie uszkadzają i dają galerie zdjęć z prac jako dokumentacja.
www.ciche-auto.pl
|
Czy przypadkiem nie stracisz wtedy gwarancji producenta samochodu?
Bump:
Cytat:
Tomek a Ty szukasz auta do miasta czy na trasę? Bo z zalet jakie wymieniłeś to powiedziałbym auto jest kompletne do jazdy na co dzień - same plusy. Serio.
A co do wyciszenia to osobiście obstawiam że 80% nie zwróciłoby na to uwagi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ktoś tu pisał że Mondeo MK4 jest głośne a ja przy 140 kmh prowadzę szeptem rozmowy żeby dzieciaka nie obudzić.
|
Szukam auta wszechstronnego, które będzie użytkowane i w mieście i na trasie. Do miasta kupię samochód elektryczny, który będę ładował tylko w domu na nocnej taryfie Zdaję sobie sprawę, że klienci kupujący samochody w salonach w większości nie mają o nich pojęcia. Ze mną sprzedawcy nie mają łatwego zadanie i kitu mi nie wcisną. Jeżdżąc Hondą Civic w trasie, ze względu na słabe wyciszenie bym się męczył.
Bump: Jeśli chodzi o nowego Opla Astrę, to nareszcie znalazłem godnego rywala dla Golfa. Astra w wersji ultimate wykończenie wnętrza ma jedne z najlepszych w klasie, a alcantara znajduje się nawet na boczkach drzwi, wyposażenie tej wersji jest bardzo bogate (nic w tym aucie nie brakuje), fotele AGR są mega wygodne, wyciszenie wnętrza jest na bardzo wysokim poziomie, kamera cofania jest dobrej jakości i ma obraz szerokokątny, zegary mają dobrą grafikę, ekran centralny reaguje szybko na dotyk i nie ma opóźnień w reakcji, wyświetlacz HUD jest na szybie, a nie na plastikowej wysuwanej szybce, apple carplay działa bezprzewodowo, automatyczna skrzynia szybko reaguje na dodanie gazu i płynnie zmienia biegi (Pertyn mówił o tym w teście), są fizyczne przyciski na desce, układ kierowniczy jest bardzo przyjemny, jadąc na aktywnym tempomacie auto utrzymuje się idealnie pomiędzy pasami. Jednak najbardziej zaskoczyła mnie w tym samochodzie praca zawieszenia. Zawieszenie jest tak dobre, że dawno nie jechałem samochodem w tej klasie i cenie, które w taki sposób wybierałoby nierówności. Przez studzienki i niskie krawężniki Astra przejeżdża tak, jakby miała pneumatyczne zawieszenie, prowadzi się bardzo pewnie, a zawieszenie nie jest zbyt sztywne (jak w Civicu). Jeśli chodzi o minusy, to nie ma ich za dużo. Pierwszy minus to brak auto holda, a drugi to dźwięk silnika 1.2 130KM. Problemy z kruszącym się paskiem, który pracuje w oleju już podobno rozwiązali. Do dynamiki tego silnika nie mam żadnych zastrzeżeń. Z wyprzedzaniem nie ma żadnego problemu, bo silnik jest elastyczny. Zaznaczam jednak, że Astra ma służyć do normalnej i oszczędnej jazdy w różnych warunkach drogowych. Trochę w mieście, a trochę na drogach ekspresowych. Mam jednak małe zastrzeżenia do dźwięku jednostki napędowej. Ma taki dziwny pomruk, który nie każdemu przypadnie do gustu. Ten dźwięk nie jest uciążliwy podczas jazdy, ale jest specyficzny. Moim zdaniem nowa Astra, jako całość jest obecnie moim numerem jeden. Może zmienię zdanie po teście Focusa po FL z nową automatyczną skrzynią biegów. W Kię nie wierzę, ale oczywiście też pojadę na testy. Nie znalazłem w Astrze żadnej poważnej wady, która zniechęciłaby mnie do tego auta. Pozostaje mi jeszcze do sprawdzenia realne spalanie przy prędkościach autostradowych. Tutaj Golf e-TSI jest mistrzem. Najwięcej obawiam się jednak niekorzystnej oferty leasingowej w porównaniu do niemieckiej konkurencji. Wiadomo, że wartość rezydualna samochodu ma duże znaczenie. Ofertę powinienem otrzymać jutro.