Cytat:
|
Astra też ma HUD na szybie. Natomiast zasadnicze pytanie brzmi, jakiej jakości jest obraz na szybie i czy ma regulację przynajmniej wysokości wyświetlanego obrazu. Całe życie jeździłem samochodami bez tego bajeru i nie narzekałem. Mam w swoim samochodzie rewelacyjny wyświetlacz HUD, ale jest mi on zbędny. Kamera 360, to już kompletnie niepotrzebny gadżet, szczególnie dla osób, które potrafią dobrze jeździć i sprawnie parkować. Nigdy w samochodach nie korzystam z takiego widoku. Za to kamera z przodu pojazdu i szerokokątna z tyłu są bardzo przydatne. Mój zamówiony Focus nie został wykastrowany z dużego wyświetlacza i Sync4. Jeśli wykastrują auto z Sync4 i włożą stary mały ekran, to na pewno zrezygnuję z zakupu. Miałem już okazję testować ten ekran w aucie na postoju i jest świetny. Działa płynnie bez lagów. Do Mazdy 3 nie mam zamiaru nikogo zniechęcać, ale mi ten samochód kompletnie nie pasuje we wnętrzu, poza materiałami.
(...)
Jeśli twierdzisz, ze Mazda 3 jest taka fajna, to dlaczego tak słabo się sprzedaje. Jest to samochód widmo na naszych drogach.
|
Nie mam zamiaru Cię przekonywać, ale sprostuję, żeby ktoś inny źle nie odczytał, a być może sam nie do końca wiesz. HUD w Maździe ma dobrą jakość i regulację góra-dół oraz regulację obrotu (nie wiem po co w sumie). Kamery 360 to oczywiście nie tylko widok z góry, normalnie możesz podglądać to co dzieje się przed samochodem.
Co do sprzedaży trójki to chyba próbujesz użyć najdurniejszego argumentu, jakiego się da, czyli że niby popularność świadczy o tym, czy coś jest dobre... Zatem proponuję odwrócić sytuację - czy Skody i Toyoty to takie fajne samochody, skoro sprzedają się jak szalone?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A tak poza tym to Mazda 3 to niepraktyczny samochód od strony użytkowej, jest ciasno, ciemno i nisko. Nie dziwi mnie słaba sprzedaż, bo większość ludzi woli wziąć Octavie albo Corolle w kombi. W dodatku, do niedawna, w pakiecie z lepszą praktycznością mieli niższą cenę.
Jeszcze co do kwestii układu kierowniczego. Moim zdaniem Focus się lepiej prowadzi. Mazda też jest dosyć zwarta, zwinna, ale wspomaganie jest za duże, kierownica mogłaby chodzić ciężej, jest za duża i samochód przez ciężki przód jest nadsterowny, co widać dobrze np. na testach łosia. Ford tutaj lepiej wypada.