Zaslepilem EGR , dynamika jest jakby lepsza. Przepływomierza nie ruszałem póki co. W forscanie lite pokazuje mi że na jałowym biegu zasysa koło 14g powietrza na sekundę , chyba ok ? Jak jadę to max kolo 100g/sek pokazuje , poprawne to?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. co do samego wypalania DPF to niby ten interwał się zmienił na plus bo teraz jest to 300 -350km , ale to i tak za dużo moim zdaniem . Monitoruje sobie stan DPF przez forscan lite , i w sumie to nie kumam ale podczas jazdy temp w katalizatorach jest zbliżona i w jednym i w drugim, koło 300 stopni , ale jak jadę z 25min powiedzmy 130 , 3tys obrotów , to wcale DPF load i soot nie spadają ... Rosną sobie systematycznie , w efekcie przy tych max 350 km włącza się ponownie wypalania ... Wypala go do 25% i kończy . Pytanie , czy warto robić czyszczenie DPF w tym wypadku , bo chyba tylko to mi zostało ... Wskaźnik różnicy ciśnienia na tym DPF pokazuje na jałowym 1, a podczas jazdy w zależności butowania , 22 , przy normalnej jeździe 6-15