Temat: [Kuga 2013-2020] Częste wypalanie filtra DPF w lecie.
View Single Post
Stary 09-08-2022, 12:13   #22
arczi81a
ford::beginner

Model: Kuga
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Częste wypalanie filtra DPF w lecie.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dzięki za opinie, wpisy, komentarze, trochę mnie uspokoiliście Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to na razie nie będę tego czyścił, zobaczę jak będzie zimą . Swoją drogą, jak tak dobrze się z wami pisze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , to może ktoś byłby w stanie mi powiedzieć , trochę z innej beczki czemu temp płynu chłodniczego - czyli ta wskazówka co jest na tablicy, skacze ? Wolno się dogrzewa, jak złapie środek czyli 90 stopni (co jak odczytuje z kompa to 80 stopni) to potrafi spaść nagle do 75 stopni ? Kolega w mondeo z tym samym silnikiem ma podobne odczyty temp, tylko mu nie spada ta temp jak mi.... ktos wie o co może chodzić ??? termostat wymieniłem na nowy, płyn chłodniczy też, czujki temp sa w termostacie, więc ja już kompletnie nie czaje co to moze być ?? :/ jedyne co jest innego u niego i u mnie, jak forscanem sprawdziłem to wartość napięcia czujnika temp płynu chłodzącego... ja mam 0,76V a on ma 2x wieksza wartośc ... może to to ? sorki że odpłynałem trochę od tematu głównego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
arczi81a jest offline   Odpowiedź z Cytatem