Cytat:
|
Bzdury, wspomniany problem dotyczył tych motorów w transitach z początkiem ich powstania. 2017-2019 Następnie już sie uporali z problemem. Teraz 200-300tyś nie stanowi żadnego problemu. Czyste paliwo, jeszcze raz dobre paliwo i skrócone interwały
|
Właśnie mam auto w serwisie.....Ford to potwierdził stąd nie wiem na jakiej podstawie opowiadasz swoje treści, z restszą zupełnie nieuprawione.
Mój kolega z firmy w swoim miał wymieniane wtryski juz przy 25k km, mówimy oczywiście o 2.0 ecoblue.....
Nie chodzi o paliwo a o łuszczącą się powłokę ceramiczną wewnątrz wtrysku firmy Continental, u mnie nie było żadnych objawów poza tym że zaczął zapychac się DPF od zbyt dużej ilości tlenu w mieszance i cały układ wydechowy zaczął wariować.
Temat szeroko opisany już na FordClubPolska.
Pewnie dalej bym jeździł z tym problemem gdyby nie wizyta w serwisie Ford.
Bump:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Popłakałem się kolega nie ma kolegów mechaników raczej w ASO ,ale widać że czasem porozmawia z handlowcem na salonach.
|