Temat: [S-MAX 2006-2015] brak mocy 2.0 duratec benzyna
View Single Post
Stary 22-08-2022, 11:58   #5
xxjarzixx
ford::amateur

Imię: Kamil
Model: S-max
Silnik: 2.0 duratec 145KM
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: brak mocy 2.0 duratec benzyna

Dzięki wielkie za odpowiedź. Dzisiaj podpiąłem go znowu, wczesniej dobrze go dogrzałem i pokreciłem. Mam nowe spostrzeżenia powyżej 4500 auto idzie tak jak powinno aż sie morda śmieje. Do tego podczas jazdy normalnej do 4k rpm wskazówka temperatury płynu jest minimalnie poniżej środkowego wskazania natomiast po kręceniu na wysokich dochodzi do równo połowy. Obroty sa stałe wogółe nie falują ok 750 rpm na jałowym. Natomist po kilku butach w podłoge na jałowym obroty delikatnie falują po czym się stabilzuja. Podczas kręcenia na jałowym dym z wydechu mocno śmierdzi paliwem.
Map sensor na wyłączonym silniku 97 kpa, na jałowym dalej 38-40kpa jeśli dam gaz w podłogę to rośnie do 97 ale co ciekawe przy 3-4k rpm ciśnienie takie samo jak na jałowym minimalnie rośnie a powyżej 5k ciśnienie spada poniżej 30 kpa. Nie jestem fachowcem ale wydaje się to dziwne. Jutro będe miał dostęp do kanału to sprawdze uszczelnienie kolektora, jak chodzi przepustnica i może podmienie ten map sensor. Jeśli ktoś ma jakieś sugestie będę bardzo wdzięczny.
xxjarzixx jest offline   Odpowiedź z Cytatem