Temat: [Fiesta 2001-2008] W miejscu TRIP deski rozdz. komunikat SHON
View Single Post
Stary 28-08-2022, 12:05   #1
sla39
ford::amateur

Model: Fiesta
Silnik: 1.3
Rocznik: 2007
Domyślnie W miejscu TRIP deski rozdz. komunikat SHON

Witam,
Czy ktoś może spotkałem się z takim logiem na deskie rozdzielczej jak na zdjęciu? SHON w wolnym tłumaczeniu znaczy "świecić" MOże oznacza SH ON, czyli właczenie jakiejś opcji diagnostycznej , która teraz blokuje centralny zamek.
Łaczyłem się za pomocą Forscan i tego ustrojstwa chińskiego jak na zdjęciu by odczytać PID cisnienia klimatyzacji. Znalazłem na forum że jest taka mozliwość. Nie ważne na tym etapie co robiłem , bo wspomnianych odczytów PID nie miałem dostepnych w opcjach odczytu.
Problem teraz jest taki, że centralny zamek zamarł całkowicie. Nie tylko pilotem, ale także zamykając zamkiem z lewej strony. Bezpieczniki oczywiście sprawdzone wszystkie zgodnie ze schematem w Autodoc. Komunikacjja z GEM tez prawidłowa gdyż w tybie serwisowym przyciski na pilocie dają sygnalizacje świetlną o poprawnej komunikacji.
Po zczytaniu załączonych funkcji w w aucie za pomocą ELM-FFN, opcja centralnego zamka jest włączona.
Ponawiam pytanie , spotkał się ktoś z wyświetleniem takiego komunikatu na dese rozdzielczej i co on oznacza ?
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg IMG20220816111134.jpg (90.0 KB, 56 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg IMG20220816111154.jpg (90.5 KB, 27 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez sla39 ; 28-08-2022 o 12:07
sla39 jest offline   Odpowiedź z Cytatem