W miejscu TRIP deski rozdz. komunikat SHON
Witam,
Czy ktoś może spotkałem się z takim logiem na deskie rozdzielczej jak na zdjęciu? SHON w wolnym tłumaczeniu znaczy "świecić" MOże oznacza SH ON, czyli właczenie jakiejś opcji diagnostycznej , która teraz blokuje centralny zamek.
Łaczyłem się za pomocą Forscan i tego ustrojstwa chińskiego jak na zdjęciu by odczytać PID cisnienia klimatyzacji. Znalazłem na forum że jest taka mozliwość. Nie ważne na tym etapie co robiłem , bo wspomnianych odczytów PID nie miałem dostepnych w opcjach odczytu.
Problem teraz jest taki, że centralny zamek zamarł całkowicie. Nie tylko pilotem, ale także zamykając zamkiem z lewej strony. Bezpieczniki oczywiście sprawdzone wszystkie zgodnie ze schematem w Autodoc. Komunikacjja z GEM tez prawidłowa gdyż w tybie serwisowym przyciski na pilocie dają sygnalizacje świetlną o poprawnej komunikacji.
Po zczytaniu załączonych funkcji w w aucie za pomocą ELM-FFN, opcja centralnego zamka jest włączona.
Ponawiam pytanie , spotkał się ktoś z wyświetleniem takiego komunikatu na dese rozdzielczej i co on oznacza ?
Ostatnio edytowane przez sla39 ; 28-08-2022 o 12:07
|