Cytat:
|
myślę, że AWD to +1 litr/100.Ale świadomość bezpieczeństwa bezcenna.
Czemu zrezygnowałeś z AWD?
|
Trochę trudno to racjonalnie wytłumaczyć
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. na pewno nie jest do pominięcia kwestia bezpieczeństwa przy AWD i to nie tylko w zimie ale także na mokrej nawierzchni, na zabrudzonej błotem, mokrymi liśćmi, na wielu zakrętach czy też przy dynamicznym ruszaniu z miejsca. Mam tego pełną świadomość.
Obecny samochód jest 60-którymś-tam w moim życiu z czego tylko niecałe dziesięć miało napęd AWD. Mieszkam w terenie mocno pagórkowym i obficie obdarzonym śniegiem w miesiącach zimowych i przesiadałem się bezpośrednio z samochodu AWD na inne, które mam z FWD i przy moim bardzo delikatnym, przewidywalnym sposobie jazdy i zawsze nowych, porządnych oponach zimowych nie bardzo zauważam różnicy. Nie chcę zajeżdżać "dziadersem" ale kiedyś jeździłem tylko na łysych letnich oponach (bo innych nie było) i to z napędem na tył i dało się przy odrobinie umiejętności... Oczywiście mamy postęp i bardzo dobrze, i korzystajmy z jego dobrodziejstw.
Wracając do Twojego pytania - FWD wybrałem gdyż przy charakterystyce pracy napędu hybrydowego z aksamitnie działającą przekładną eCVT, które idealnie wpisują się w sposób mojego prowadzenia samochodu zdecydowałem, że FWD mi wystarczy. Bonusem jest niższa waga, mniejsze spalanie, mniej elementów do ewentualnych usterek.
I na koniec przewrotnie - dziś wiedząc, że wybierając FWD pozbawiam się zawieszenia wielowahaczowego z tyłu - wybrałbym AWD
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.