Na początek witam, jestem nowy na forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Forda jeszcze nie mam ale właśnie w takim temacie piszę. W necie dużo można się naczytać na wszelkie tematy związane z S-Maxem ale ja chciałbym zasięgnąć opinii od użytkowników tego konkretnego modelu.
W związku z 5-cio osobową rodziną szukam dużego auta. S-max musi być 7 osobowy (czasem zdarzy się przewieźć teściów
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Auto od 2015 roku choć nie wykluczam wersji sprzed liftu.
Pytanie jakie silniki? diesel czy benzyna? Jestem za dieslem i liczę się z konsekwencjami choć benzyny nie wykluczam. Co się najczęściej psuje? Są jakieś typowe usterki? Silnik na pewno 180KM i więcej bo to duże i ciężkie.
Co możecie doradzić lub odradzić jeżeli chodzi o skrzynię automatyczną? Rozmawiałem z kilkoma osobami i stanowczo odradzają automat.
I ogólnie na co zwrócić uwagę przed zakupem (oczywiście oprócz rzeczy oczywistych)?
Taki mi się rzucił w oko ostatnio
https://www.olx.pl/d/oferta/ford-s-m...&sliderIndex=3