Temat: [Focus 2008-2011] Olej w odmie
View Single Post
Stary 04-09-2022, 11:27   #30
Waterspoon
Zablokowany

Model: Focus Turnier
Silnik: 1.5 TDCI
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Olej w odmie

Cytat:
Napisał Andrzej_K Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale w skrzyni korbowej nie ma żadnego gazu. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A ogarniasz w ogóle i pojmujesz tak złożoną fizykę z zakresu podstawówki, że wszystko co nie jest cieczą i ciałem stałym jest gazem i że oddychasz gazem, czy tylko według ciebie gaz to jest w kuchence gazowej i w butli gazowej ? Z tobą to już bez odbioru bo tak zaniżasz poziom dyskusji, że szkoda czasu czytać tych wypocin. Więc dla ciebie abyś ogarną - spaliny to gazy czy z rury czy przedmuchy, czy z tyłka, nie ma znaczenia to gazy.

Cytat:
Napisał zmulim Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja nie wiem co ty masz z tą mgłą..
Na każdej odmie obecnie jest separator oleju, nie ma odmy bez separatora, są one oddzielnie lub razem, wiec nie można powiedzieć, że odma nie oddziela oleju od gazów ze skrzynie korbowej, bo takich odm w postaci tylko wężyka bez separatorów już nie ma kilkadziesiąt lat. Tymczasem próbujesz udowodnić rzecz oczywistą, że odma odprowadza spaliny i to jest jej główne zadanie, co przecież jest oczywiste ! Wiec aby zaspokoić Twoją i luckyboy'a żądzę posiadania racji i aby napisać prostym językiem tak aby Andrzej też zrozumiał napiszę, tak odma nie ma za zadnie oddzielać oleju od przedmuchów, ale że każda odma jest połączona z separatorem oleju, to też oddziela olej.
Waterspoon jest offline   Odpowiedź z Cytatem