Temat: [Ranger 2011-2022] Brak mocy na ciepłym silniku 3,2
View Single Post
Stary 05-09-2022, 23:42   #6
szary20
ford::amateur

Imię: Łukasz
Model: fiesta
Silnik: 1,6 tdci
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Brak mocy na ciepłym silniku 3,2

Witam
Udało się rozwiązać problem?
U mnie podobnie po rozgrzaniu blokuje się 2000 obrotów (silnik 2,2 manualna skrzynia).
Z tym że wyskakuje błąd że niska temperatura spalin przy wypalaniu dpf (sam dpf można powiedzieć że czysty bo 25%) Podmieniłem już pompkę par paliwa oraz dwa czujniki dpf i nadal to samo) Zakupiłem już nowy wtrysk z świecą żarową par paliwa ale po sprawdzeniu mój jest drożny rezystancja świecy żarowej podobna.
Brak już mi pomysłów.
Jeśli udało się rozwiązać problem proszę o jakieś sugestie gdzie był problem.

edycja 02.01.2024
Po wielu bojach z brakiem mocy i jazdach testowych z komputerem cały czas jeden błąd "niska temperatura spalin przy wypalaniu dpf" 2000 obrotów i brak mocy. Po powrocie test na wyłączonym silniku i "Czujnik ciśnienia spalin DPF" pokazuje cuda - szybka decyzja o demontażu i zakupie nowego. Po wymianie błąd się już nie pojawił. Dlaczego wcześniej człowiek nie wpadł na pomysł sprawdzenia tego na wyłączonym silniku. Mam nadzieje że to już koniec z brakiem mocy. Piszę to z dużym opóźnieniem ale może komuś się przydaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez szary20 ; 02-01-2024 o 14:01 Powód: rozwiązanie problemu
szary20 jest offline   Odpowiedź z Cytatem