Cytat:
|
Dzięki za podpowiedź, mam ustawiony czerwony, jednak mimo tego nie działa prawidłowo.
Problem jest taki, że Welcome Lighting działa po otwarciu drzwi, jednak świeci bardzo ciemno, jakby na 20% mocy. Świecą wszystkie w ten sam sposób - w nogach z przodu, w nogach z tyłu i drzwiach i pod radiem. Na tyle ciemno, że w zupełnych ciemnościach nie widać światła - widać dopiero po spojrzeniu bezpośrednio na światłowody. Po włączeniu zapłonu jasność wzrasta do poziomu maksymalnego i świeci na kolor ustawiony w APIM.
Moja konfiguracja:
726-26-01 - 0101 0000 0157
czyli
Ambient Light Sensor Present Cfg: 1=present
x1xx xxxx xxxx
Ambient Light Sensor Type Cfg: 1=Fast_Row
xxx1 xxxx xxxx
726-31-01 - 0302 0112 0C80
czyli
Ajar Color Cfg: 3=Red - Ford
x3xx xxxx xxxx
Ambient Lighting Cfg: 2=WF and Amb
xxx2 xxxx xxxx
726-31-02 - 0C01 0301 5FCD
czyli
Ambient Lighting Entry Color: 3=Red - Ford
xxxx x3xx xxxx
Czy jest jakiś parametr do zmiany jasności dla otwartych drzwi?
Bump: Ok problem rozwiązany - wszystko działa jak należy - wystarczyło w konfiguracji podstawowej AsBuild BCM zmienić Ambient Lighting Entry Brightness zmienić na 15 (Wartość maksymalna). Kolor zmienia się w drzwiach przy otwieraniu danych drzwi.
Zmieniła się wartość w Asbuild
726-31-02 - xxxx xxx* xxxx
gdzie 1 to wartość najmniejsza (najciemniej), a F to wartość najwyższa (najjaśniej)
|
Doszedłem do tego etapu i nie pojawia mi się napięcie na pinie z BCM, ambient w ogóle nie zapala.
Na początku wątku inna osoba miała z tym problem i ostatecznie przez grzebanie w asbuilt uruchomił zasilanie, ale nie pamięta co dokładnie zmieniał tam.
Teraz zagadka - czy coś jeszcze muszę ustawić czy po prostu faktycznie mój BCM z końcówką DAM nie obsłuży ambient...