Witam. Pierwszy temat który założyłem dotyczył moich dwóch samochodów, w każdym był inny problem, więc moderator przeniósł temat do śmietnika
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poprawiam się i wstawiam temat na nowo, ale już z jednym autem, z drugim sobie poradziłem.
Ford C-Max Mk1 FL 2007r 1.6 TDCi 109KM - Awaria układu silnika - błąd P0380 - Świece żarowe, obwód A
Spędziłem już dwa dni na szukaniu w internecie odpowiedzi na to, co może powodować błąd i obcięcie mocy, które znika po nagrzaniu się silnika i ponownym rozruchu, później potrafi się podczas jazdy zacząć na nowo. Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, ale 3 miesiące temu wymieniane były podkładki pod wtryskami (spartolili robotę w jednym serwisie, będę oddawał auto do innego serwisu bo znowu jest mokro wokół wtrysków), a niedługo później miałem lekką kolizję z sarną, w wyniku której ucierpiała lewa lampa i błotnik.
Co sprawdzałem: Bezpieczniki oznaczone na schemacie "sprężynką" do samych świec nie miałem czasu się dogrzebać, a wolę nie otwierać puszki Pandory dopóki nie będę wiedział co robić.
Szukałem też lokalizacji sterownika świec żarowych, ale nie udało mi się go znaleźć, różne źródła w internecie mówią różnie, że albo jest zintegrowany z PCM, a osobno występował tylko przed liftem, inni twierdzą, że jest gdzieś w okolicach lewego nadkola blisko półosi, jeszcze inni piszą o tym, że jest zamontowany na lewej podłużnicy po stronie silnika zaraz za reflektorem i filtrem powietrza...
Auto nie dymi nawet kiedy wpada w tryb awaryjny, kiedy się nagrzeje i ponownie uruchomi silnik wszystko wraca do normy na jakiś czas, później znów to samo.
Podłączyłem Forscan, sprawdziłem podejrzenia kolegi
@
kln1920
i ku mojemu zdziwieniu czujniki pokazują prawidłowe temperatury, a błąd czujnika temperatury po wykasowaniu nie powrócił, tak samo jak błąd P0159.
Włożyłem rękę z tyłu silnika i szukałem świec żarowych, żeby sprawdzić czy się któraś nie odpięła, rękę wyjąłem czarną od sadzy. Czyżby nieszczelności przy EGR? Znalazłem tylko świecę ostatnią od strony rozrządu (do reszty nie dosięgnę bez demontażu podszybia), złączka siedziała dobrze, wyjąłem, założyłem ponownie. Problem występuje nadal.