Niestety na naszych stronach nikt o to nie dba by było gdzieś na początku przyklejone info z wszystkim co potrzebne do ACC . Takie info znajdziesz na 2gfusion albo na rosyjskich stronach mondeo. Na pierwszej stronie masz jak na tacy podane i wyjaśnione a w tym temacie co prawda przewija się info co potrzebne ale by je odszukać to musisz przeczytać cały wątek . Różnice owszem są w mondeo czy fusionie i do tego jeszcze wersje przed czy poliftowe i co ważne są tu koledzy którzy przez to przechodzili i potrafią dzielić się wiedzą i nabytym doświadczeniem .
Reasumując poczytaj kilka wątków z kilku źródeł jeśli samemu chcesz to ogranąć i nie bój się pytać jeśli czegoś nie rozumiesz ale też miej świadomość że pełny ACC bazujący na częsciach z rocznika 2020 to ponad 5 tyś lekko licząc . Taki typowy jaki ja kończę zakładać to około 2 tyś plus jeszcze czeka mnie wymiana modułu ABS i chyba na oryginalne lusterko RF bo póki co mam z serii EM flashowane na SJ
Bump: Przy moim ACC dręczy mnie jeszcze jedna kwestia . Kabel który na krótko podłączałem między kostką radaru pin1 a BCM C2280F/22 powinien przechodzić przez C215/19 . O ile w C2280F/22 jest we wtyczce kabel to nie mam go w C215/19 a zgodnie ze schematem tam powinien być.
Identyczne problem dotyczy Prywatnego CAN pomiędzy IPMA a C CM , Kostka C900 ma doprowadzoną skrętkę CAN i dalej wychodzi tzn powinna iść do C215 piny 3 i 4 a tam ich nie mam ,więc ciekaw jestem dokąd mi uciekły
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może fusionowe C215 ma inną pinologię ....???