Odp: 2.0 TDCI szarpanie w trakcie stałej prędkości.
Witam
Ostatnio miałem przejścia z moim mk4 2.0 tdci 140km, padł czujnik wału, później drugi, w miedzy czasie ścięło klin na kole od rozrządu, wyliczyłem że rozrząd przestawił się o koło 3 zęby i 6 zaworów ssących spotkało się z tłokami ale poszły tylko dźwigienki, czyli dzień jak co dzień. Wszystko zrobione, wtryski po sprawdzeniu i silnik sporadycznie dostawał telepawki na jałowym biegu, przy gaszeniu słychać było dwumasę, poszarpywał przy stałej prędkości i przy ruszaniu bez gazu nie zwiększał obrotów. Wcześniej przed awarią miałem błąd czujnika sprzęgła P0704 ale nie mam tempomatu, i nie było problemu więc pomyślałem że kiedyś go naprawię. Po tej awarii i naprawie dalej był błąd czujnika sprzęgła ale P1708, no i rozmyślając nad powodem telepawek itp silnika wymontowałem czujnik, wymieniłem pękniętą sprężynkę, pokasowałem błędy i... wszystkie objawy znikły. Silnik nie szarpie, nie telepie, dwumasa ucichła i obroty zwiększają się przy ruszaniu. Czyli ten czujnik nie tylko do tempomatu i start-stopu jest.
|