Dzięki za odpowiedź w temacie.
Więc po kolei:
Półoś jest założona nowa Motocraft'a, sprowadzona z US z Rockauto.
Z kolami bylem na wyważeniu i sprawdzeniu stanu opon ( opony wszystkie takie same z 2021r. wyglądają jak nowe ) - nic nie stwierdzili.
Z zawieszeniem bylem w 3 rożnych warsztatach w tym na 2 stacjach diagnostycznych i jednego szeroko polecanego speca od fordów w Olsztynie ( on wskazał półoś jako przyczynę wibracji ) - nic nikt nie znalazł w zawieszeniu... ale absolutnie nie ufam tym stacjom diagnostycznym bo po wizycie u nich okazało się ze mam odkręconą poduszkę skrzyni. Niestety przykręcenie jej zlikwidowało tylko stuknięcie przy zmianie biegu z D na R i odwrotnie.
Tarcze i klocki przód założyłem nowe (ATE), tarcze tył zostały przetoczone i dostały nowe klocki. Piasty zostały wyczyszczone bo faktycznie był na nich syf.
Niestety bez poprawy.
Teraz kupiłem zestaw naprawczy lewej półośki ( superior K0199)
https://superiortransmission.com/pro...uperior-k0199/
i chcę zlikwidować luz na wyjściu w skrzyni bo faktycznie jest... tylko nie mam pojęcia czy on nie może tam być, nie mam jak porównać może to standard. Wycieków z półosi nie ma.
W środę w przyszłym tygodniu jadę do kolejnego mechanika z zawodowym sprzętem ( Hunter ), a przynajmniej tak się reklamuje. I zobaczymy.
Jestem zdeterminowany żeby to ogarnąć.
Auto jest FWD, tak że wał odpada