Odp: Błąd P1102 podczas jazdy, diagnoza
Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa. Napiszę tutaj, może ktoś z Was, wypowie się bardziej szczegółowo na ten temat, na pewno sporo osób ma taką wiedzę. Do rzeczy: pomyślałem sobie, że jeśli pcm steruje sobie turbiną tak a nie inaczej (czyli mniej ale jednak osiąga to co zadaje), to może po prostu tak się „przyuczył” w skutek np chociażby tego mojego wcześniejszego problemu p1102 albo minimalnie słabszego podciśnienia, czy czegokolwiek innego. Zacząłem więc poważnie myśleć o procedurze w Forscanie „reset all adaptations”… Wiem że po tym silnik będzie chodził jak Ursus, i wiem że trzeba robić adaptację wtryskiwaczy, ale hmmm, może warto? Na forum forscana znalazłem taki wątek gdzie pewien facet zrobił tą procedurę ale nie umiał i nie wiedział jak przyuczyć wtryski, pojechał więc do ASO gdzie wgrano mu nowy soft do pcm, zrobiono ponownie reset wszystkich adaptacji, IDS podpięty i w drogę. No i tu ciekawa rzecz - człowiek z ASO powiedział że taki reset robi co 40-60kkm a zdecydowanie zaleca co 100kkm. No i co wy Panowie na to??
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|