View Single Post
Stary 19-09-2022, 21:14   #17
Tomecki1
ford::beginner

Model: EDGE Titanium AWD
Silnik: 3,5 V6
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Luz w skrzyni przegubu wewnętrznego lewej półosi

Cytat:
Napisał robsoncz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
rozpędź się do prędkości w któej występują największe wibracje i wżuc na luz
Juz tak robiłem kila razy i wibracje pozostają bez zmian, znaczy że to nie od silnika.

Bump:
Cytat:
Napisał wojt1975 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
odnośnie przegubu wewnętrznego opartego na tripodzie objawem jest szarpanie po odpuszczeniu gazu oraz w momencie lekkiego dodawania gazu. Kiedyś tak miałem w jednym autku i wymiana wewnętrznego przegubu pomogła.
Ciekawa uwaga, zaobserwowałem u siebie że bardziej wibruje jak odpuszczam gaz niż dodaje lub staram sie utrzymać predkość w przedziale wibracji.
Cytat:
Napisał wojt1975 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do drżenia podczas hamowania, to jak przegub wewnętrzny jest mocno wyrobiony to może wystapić bicie, ale to już naprawdę musi być zdezelowany.
Warto jeszcze sprawdzić same zaciski - szczególnie przednie - system dwutłoczkowy - czasami zdarza się tak że jeden z nich się przycina a zacisk wtedy się kosi.
U mnie podobnie, przy hamowaniu bije najbardziej przy 95kmh tam gdzie wibracie przy norm.jeździe. Tarcze i piasty wymienione wszystkie na nowe i to drugi raz z przodu, bo niby miały 5czy 6setek bicia....
no chyba że tarcze od europy nie pasują, i jakieś 1,5mm ma znaczenie...
Tomecki1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem