Cytat:
|
Wrzucałem fotki kilka postów wcześniej .
|
Wstawiłeś zdjęcia, na których nie widać otworów na wentylatory.
Prosiłem o te zdjęcia, bo patrząc na te otwory, a właściwie na fotel od spodu, można określić, czy fotel ma wszystkie elementy niezbędne do tego, żeby wentylacja działała jak powinna.
A to, że fotel ma otwory na wentylatory nie znaczy, że wentylatory tam były. KAŻDY stelaż fotela ma takie otwory. Nawet taki, który nie ma ogrzewania.
Cytat:
|
Żeby to chodziło musiał bym kupić dwa moduly i wentylatory . A.że jest to dosyć drogie więc sobie chyba dam spokój. Można by też jakoś to zrobić po taniości . Czyli kupić 4 wentylatorów . Złapać z pod fotela zasilanie . Wstawić przełącznik bezprzeodowy . Piloty od włączania również można by gdzieś zamontować . Albo wrzucić gdzieś żeby były pod ręką xd Takie Januszowe rozwiązanie . Ale gdyby dobrać dobre wiatraczki to jak by nie patrzeć spełniały by swoje funkcje .
|
Niestety dołożenie wentylacji w sytuacji, gdy fotel wentylowany nie był, to nie tylko dołożenie modułu i wentylatorów. To także odstępniki (siatki na gąbkach) zupełnie inne gąbki, a nawet inna tapicerka (gdy jest to alcantara).
BTW. Wentylatory są też w oparciach, więc w sumie w jednym fotelu są 4.
Ty nie masz żadnego. Jestem dziwnie spokojny, że "STARSZY PAN" wiedział dobrze, że ogrzewane i wentylowane fotele są w cenie (poszukiwane), więc je podmienił na tylko ogrzewane. Aż dziwne, że nie pomyślał, żeby jeszcze przełącznik podmienić.
PS. A zdjęcia już są niedostępne.