Temat: [Fusion - Mondeo USA] Drgania auta
View Single Post
Stary 28-09-2022, 13:35   #3
bleekm
ford::advanced

Model: MONDEO MK4
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Drgania auta

Cytat:
Napisał paolo178 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeden z trzech różnych diagnostów zauważył, że do wymiany mogą być tuleje tylne przednich wahaczy, ale stwierdził, że nie to powinno być przyczyną drgań oraz, że nie jest to super pilne, bo ,,nie wygląda to źle".
To mogą być te duże tuleje wahaczy (u mnie nie wyszło na żadnej stacji diagnostycznej, nawet ASO się poddało), ja długo się męczyłem z drganiami, koniec końców okazało się że winne były te tuleje kiedyś je wymieniłem na lemfordery bo jedna była uszkodzona i chwilę po tym zaczęły się*drgania kierownicy i minimalnie budy. U mnie było tak (manualna skrzynia) że drgania występowały w przedziale ok 100 - 150 km/h i jak się wrzucało na luz to bardziej drgała kierownica, a jak wciskałem sprzęgło to telepało jeszcze bardziej, a przy przyspieszaniu mniej. Po wymianie ich na oryginały problem ustąpił. Albo był jakiś zły montaż (bo do nich trzeba mieć narzędzie specjalne żeby pod dobrym kątem je wprasować w wahacz) albo były to jakieś podróby. Sprawdź czy masz oryginały czy ktoś już je wymieniał na zamienniki bo jak były wymieniane na zamienniki to masz dużą szansę że to będzie to.

Ostatnio edytowane przez bleekm ; 28-09-2022 o 13:40
bleekm jest offline   Odpowiedź z Cytatem